fbpx

Immersion

Immersion Academy 2019

Включи се в едно епично чуждоезиково приключение

Искаш ли да подобриш уменията си по английски скоропостижно, като общуваш с нейтив спийкъри от САЩ?

Да се потопиш в среда, в която се говори английски 24/7, без да се налага да пътуваш в чужбина?

Мечтаеш ли си да говориш английски свободно, на всякакви теми?

Immersion Academy Bulgaria е единствената по рода си в Европа академия за чуждоезиково обучение с преподаватели от САЩ, която предлага 24/7 езикова практика. След изключително успешните си програми за младежи и възрастни през 2017г., в които се включиха

42-ма души от 25 населени места, Immersion Academy се завръща с нови предложения за летни езикови приключения!

Научи повече за нашите програми:

24/7 потапяне

Говори, живей и дори сънувай на избрания от теб език от сутрин до вечер в среда, която непрекъснато стимулира развитието ти.

Нашите 24/7 Имържън програми те предизвикват да се потопиш в един коренно различен свят, в който езика, който си избрал да изучаваш, събира на едно място хора от различни части на България – и света! Това, което ти предлагаме далеч не е билет за утопия. Космополитният 21-ви век ни предлага възможността да бъдем граждани на света- а уменията да използваш умело чужд език, да мислиш критично и да бъдеш лидер, които нашият лагер ще ти помогне да развиеш, са ключът към това.

Immersion ِАкадемиите са програми сред природата, в които нашият екип от чуждестранни обучители живее неразделно и общува активно със записаните участници. Наред с това всяка програма включва целодневното провеждане на групови занятия и дейности, както и предоставянето на лични консултации.

Общувайки един с друг, както и с обучителите, за които езикът е майчин, нашите участници постигат невероятен напредък в езика за нула време, а езиковата практика се превръща в незабелязана част от всекидневното приключение и процес на личностен растеж, които Академията предлага. Ежедневните задачи, които участниците трябва да изпълнят, за да демонстрират развитието на уменията си, окуражават развитието на ключовите умения в езика и критичното мислене и им помагат да следят и имат повече контрол върху напредъка си.

Цели на програмата
 • Developing English communication skills: създаваме учебна среда, в която участниците значително да подобрят езиковите си умения, като се потопят в езика и бъдат обградени от него 24/7.
 • Improving critical thinking skills: we support the development of critical thinking skills by training our participants to question their thinking, take into account different points of view, critically evaluate the information they receive, and create effective arguments. 
 • Preparation for action: we support our participants in their process of self-empowerment and promote the idea of active citizenship and contribution to social change through various forms of leadership. 
Езикова клетва

Участниците в Immersion Academy обещават да общуват само на езика на обучение по време на цялата програмата, в резултат на което постигат скоростно подобряване на комуникативните умения на езика. Езиковата клетва е начинът, по който ти гарантираш на себе си и на нас, че ще бъдеш изцяло отдаден и че ще се възползваш от програмата на 100%.

В рамките на Full Immersion програмите ни след подписване на Клетвата участниците използват английски език както по време на обучителните сесии, така и в свободното си време при общуване не само с преподавателите, но и с останалите участници. Езиковата клетва позволява на участниците в програмите ни да се фокусират върху езика и да усвоят моделите на комуникация, характерни за него. Езиковата клетва е ключов фактор в процеса на учене и осигурява скоростно подобряване на уменията по говорене, слушане, писане и четене на изучавания език. Благодарение на езиковата клетва и възможността да използват езика в разнообразие от контексти, участниците в програмите ни упражняват нови фрази и граматически структури и се учат от своите собствени грешки и тези на връстниците си.

Разбираме, че за участниците ни и техните родители и близки е важно да бъдат в контакт, затова всеки ден в рамките на половин час участниците в Immersion Academy имат възможност да проведат разговори с близките си на език, различен от английски 😉

Интензивна дневна програма

8.30 – 9.30 am

9.30 – 10 am

10 am – 1 pm

1 – 2 pm

2 – 3 pm

3 – 4.30 pm

4.30 – 5.30 pm

5.30 – 6.30 pm

6.30 – 7.30 pm

8- 10.30 pm

Закуска | Breakfast

Сутрешна загрявка | Morning exercises

Групови занимания* | Group Activities

Обяд | Lunch

Свободно време | Free time

Групови занимания | Group Activities

Работилници по интереси (спорт, изкуство, умения, танци, пеене и пр.)**

Participant-led Workshops (Sports, Crafts, Skills, Dance, Singing, etc.)

Доброволчество в местната общност*** | Community Service

Вечеря | Dinner

Социални вечери (лагерен огън, шоу на таланта, играене на игри и пр.) | Social Night (Games, Talent Show, Bonfire, etc.)

*Груповите занимания всеки ден са обединени под различна тема, в рамките на която има тематични дискусии, симулации, игри и други дейности.

**Работилниците по интереси са време, в което участниците и екипът на Immersion Academy споделят своите умения и интереси с другите. Всеки е добре дошъл да предложи и организира уъркшоп, като през 2017г. участниците ни водиха уъркшопове по Лейди Гага танци, йога, фотография, правене на гривнички, туъркинг и какво ли още не!

***Не искаме нашето временно местожителство в село Друган да остане незабелязано, а да остави макар и малка видима следа. Затова с благословията на кмета на селото и местните жители ще работим върху няколко малки проекта за облагородяване на селото.

Образователна философия

Нашият подход на обучение е вдъхновен от бразилския педагог, философ и хуманист Пауло Фрейри, който описва традиционното образование като механистично и потискащо. Вместо да дава свобода на хората да изразяват идеите си и да развиват мисленето си, обичайното училищно и университетско образование изисква от тях да възпроизвеждат като папагали определени идеи, факти и начини на мислене.

Повечето образователни институции обучават хората не как да мислят, а какво да мислят. Според Фрейри всеки човек, без значение дали е образован или не, има безграничен потенциал да размишлява над състоянието на света и борейки се за промяна да развива критическото си мислене.  Според Фрейри образованието, което освобождава ума и духа, неотменно води до придобиването на опит и желание за действие и се противопоставя на пасивността и послушанието (Фрейри, 1985). Неговата педагогика отвърля йерархията учител- ученик. Ние вярваме, че когато образованието се вдъхновява от преживяванията и опита на тези, които участват в него, и създава условията за автентичен диалог, всеки е едновременно и ученик, и учител.  

Нашите програми се основават на диалога, свободата и активното участие на учащите. Диалогът е нашият основен инструмент за колективен размисъл, сътрудничество и действие. Вярваме, че разговорите и дискусиите са най-прекият път до вътрешните светове на другите и преразглеждането на нашето собствено място в света.

Можете да прочете повече за това как нашите програми въплъщават тази образователна философия в този текст на Маги Назер, представен на Международната конференция за млади хора в Крушево, Македония (2017г.).

Критерии за участие

Immersion Academy е много интензивна програма и предоставя невероятни възможности за развитие в трите основни направления: език, критическо мислене и лидерски умения.

За да се възползват от програмата в най-голяма степен, от участниците се изискват:

 • мотивация и отдаденост
 • добро ниво на владеене на английската граматика (ще бъде уточнено по време на предварително интервю с член на екипа ни)
 • желание да се предизвикат, да излязат извън зоната на комфорта си и да дадат всичко от себе си, за да подобрят уменията си
 • интерес да развият лидерските си умения
 • желание да разширят кръгозора си и да подобрят уменията си за критическо мислене
 • отговорност
 • добронамереност и желание да опознаят преподавателите и другите участници

Две от програмите са отворени само за участници на възраст 15-25г., а третата – за всички над 25г.

Преподаватели и екип

Линдзи Дей

Линдзи е родена в града Margaretville в щата Ню Йорк. Завършва бакалавър по детскоюношеска педагогика в Champlain Collegeв щата Вермонт. Преподавала е на ученици от различни възрасти и обожава да експериментира с нови, забавни и увличащи подходи на преподаване. Никога не е пътувала извън Америка и с нетърпение очаква двумесечния си престой в България. 

Maggie Nazer

Маги завършва Социология в Middlebury college в щата Вермонт, САЩ, където четири години учи на пълна стипендия. Социалната ангажираност на Маги наред с приключенския й дух я отвеждат в повече от 35 държави, сред които Сиера Леоне, Палестина, Йордания, Индонезия, Тайланд и пр. Маги има 3 години опит в преподаването на академично писане на английски, а от 2019г. дава частни уроци и подготвя ученици за изпити. Нейна страст при преподаването е това хората, с които работи, да изградят увереност и работещи стратегии, за да бъдат независими в ученето си и свободно да използват езика.

Никола Кириджийски (ментор)

Никола ще бъде ученик в 12 клас на есен. Той владее английски говоримо на много високо ниво, може да обсъжда с часове всякакви теми и да си намери приказка с всеки. Той ще подкрепя връстниците си в Immersion Academy, като споделя своите езикови „хакове“ и като вдъхновява всички със своята любознателност и ентисуазъм за ученето на езици.

Азиз Фатнаси (изследовател и съветник)

Азиз е част от екипа на Immersion Academy от 2016г. Той е професор по антропология в Champlain college, САЩ, а през 2017г. беше един от фасилитаторите на пилотните Immersion академии, които осъществихме. Азиз подкрепя усилено екипа от преподаватели, набира нови ентусиасти за нашата лятна обменна програма със завършващи студенти от САЩ в България и ръководи изследователската дейност, свързана с проектите ни.

Място на провеждане

Село Друган, на 35км от София

За да можем да провеждаме разнообразни и достъпни за всички образователни програми, работим върху това да изградим свой собствен трейнинг център в селска къща с голям двор, които фондация „Солидарност в действие“ ще използва самостоятелно и неограничено в следващите 10 години. От няколко месеца десетки доброволци ни помагат да „стегнем“ двора и къщата за нашите летни програми, но уви легловата ни база все още не е готова. Затова пък дворът ни е ОГРОМЕН, вече добре поддържан и пълен с плодови дръвчета, които носят птича песен и прохлада. А, да, освен това имаме и няколко градинки с насадени зеленчуци, билки и цветя.

Участниците в Immersion Academy 2019 ще бъдат настанени на палатки (единично или по двойки), като ще имат възможност да използват чисто новите ни баня с топла вода и всички екстри на цивилизацията, както и трапезария. Обучителните дейности ще се провеждат в отдадено ни за целта помещение в читалището на с. Друган, както и в нашия двор и на прохлада в близките горички.

Участниците могат да си донесат палатка или да бъдат настанени в палатки, подсигурени от нас. Важно е да си носят спален чувал и шалте, а за тези, които се притесняват, че ще им е твърдо, можем да препоръчаме подобни самонадуваеми дюшеци. С такъв дюшек се спи по-добре и отколкото вкъщи! 🙂

Дати на провеждане

За момента предвиждаме три седемдневни програми за групи от по 10 участници с дати на провеждане:

 • 15-21 юли 2019г. (младежки лагер)
 • 27 юли – 2 август 2019 г. (младежки лагер)
 • 17 – 23 август (лагер за възрастни над 25г.)


При попълване на формуляра за записване ще можете да упоменете в коя програма предпочитате да се включите.


Такса за участие

Таксата за участие в 7-дневните Immersion English Academy програми през лято 2019г. е 500лв. При записване до 20.05.2019г. можете да се възползвате от Early Bird цена от 400лв.

Ние сме безкрайно отдадени на това да предоставяме висококачествени и достъпни за всички образователни програми. Ако сте финансово затруднени, но много бихте искали да участвате в програмите ни, обадете се на тел. 0889925804, за да обсъдим варианти, които биха направили участието ви възможно.

В таксата за участие се включват:

 • 98 астрономически часа езиково обучение и практика сред природата
 • обучение от нейтив спийкър преподавател от САЩ и опитен преподавател, завършил бакалавър в САЩ, в група с не повече от 10 души
 • индивидуални консултации
 • достъп до работилници по писане на английски и медиен английски
 • участие в ежедневни дейности, които ще Ви дадат нови идеи и умения, ще Ви вдъхновят и провокират
 • участие в ежедневни доброволчески дейности и възможност да допринесете за развитието на едно малко българско село
 • общност от приятели, с които да общувате на езика и след края на програмата
 • презентация на образователни възможности в САЩ
 • всички обучителни материали
 • три хранения (закуска, обяд и вечеря) с продукти от нашата градина и близките села


Вдъхнови ли се? Готов/а ли си за едно безценно приключение?

Открехни вратите към света на млад човек с потенциал, като направиш дарение за стипендия.

en_USEnglish