fbpx

Фондация ,,Солидарност в действие” обявява началото на междупоколенчески конкурс „От уста на уста“. 

Каним Ви да съберете интересни местни истории, съхраняващи духа и бита на радомирския край. Допитайте се до Вашите баби, дядовци, по-възрастни съседи, роднини или познати или ги насърчете сами да ни разкажат историите, за които се сещат. Историите, разказани от Вас, трябва да представят легенди, митове или предания, свързани с населените места на територията на община Радомир. Това могат да бъдат истории, свързани с местни забележителности, събития, хора и животни, митологични същества, традиции и обичаи, магии и чудеса и др.

Конкурсът е без възрастови ограничения. Позволено е индивидуално и групово участие. Приветстваме съвместното включване на двойки или групи от млади и възрастни хора. За участие е нужно да попълните този онлайн формуляр, съдържащ Вашата история. Обемът на текста не трябва да бъде повече от 3 печатни страници. Всеки участник има право да участва с до 3 истории. Можете да използвате подготвените от нас помощни въпроси като насока. 

Участвайте в конкурса до 15.03.2023г., като попълните формуляра или изпратите история до адрес гр. София, ул. Хан Аспарух 31, ап.12 за Фондация “Солидарност в действие”, придружена с име и фамилия на участника или участниците, възраст, адрес, телефон за контакт и информация за това как сте се запознали с тази история. 

Участието в конкурса може да Ви донесе следните награди: 

  • първа награда от 150 лева
  • втора награда от 100 лева
  • пет награди от по 50 лева. 

Всички участници ще получат дигитална грамота за участие. Избрани истории от конкурса ще бъдат професионално илюстрирани и включени в сборник с местни истории, легенди и предания, който ще издадем и разпространим безплатно през 2023г. Участниците, споделили разкази, които бъдат избрани за публикуване, ще получат безплатно копие на сборника и ще бъдат упоменати като съавтори на сборника. 

Разказите, получени в рамките на конкурса, ще бъдат разгледани и оценени от екипа на фондация „Солидарност в действие“. Победителите ще бъдат обявени до 10.04.2023 г. във фейсбук страницата ни и по имейл. Фондация „Солидарност в действие“ запазва правото си да раздаде по-малко награди при недостатъчно голям брой участници. 

При въпроси можете да се свържете с нас на имейл lyubov@solidarityworks.eu или на телефон: 0888925812.

      Конкурсът се осъществява в рамките на проект „Опазване на местното културно наследство и развитие на териториалната идентичност чрез разказвачество и междупоколенчески диалог“, целящ да опази местното културно-историческо и фолклорно наследство на територията на населените места в общ. Радомир. Проектът се реализира с подкрепата на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020г., съфинансирана от Европейския Земеделския Фонд за развитие на селските райони, и със съдействието на МИГ Радомир-Земен.

      en_USEnglish