fbpx

Покана за номинации

Вдъхновителките на община Радомир

Номинирай жените с най-голям принос за общественото, културното, политическото или икономическото развитие на община Радомир до 24.02.2021г.

Фондация „Солидарност в действие“ (с. Друган) организира кампания за номинации на най-вдъхновяващите жени на територията на община Радомир. Всеки желаещ може да номинира своите вдъхновителки чрез попълване на кратък онлайн формуляр. Номинираните ще изберат помежду си 10-те вдъхновителки с най-висок принос за общественото, културно, политическо или икономическо развитие на община Радомир чрез процес на гласуване.. Избраните ще бъдат представени чрез онлайн кампания в социалните мрежи през месец март и ще бъдат наградени с почетни грамоти и статуетки по време на тържествено отбелязване на Международния ден на жената – 8 март в гр. Радомир.

Въпреки че обичайно осми март се отбелязва като ден на майката, Международният ден на жената всъщност е обвързан с историческата борба за права и свободи на жените и с признанието на техните икономически, политически и обществени постижения. За първи път се празнува през 1909г. в САЩ, а през 1977 г. общото събрание на ООН го признава за Международен ден за правата на жените.

Номинациите и открояването на десетте вдъхновителки на община Радомир не само ще насърчи и даде видимост на жените от общността, чиито усилия и енергия допринасят за позитивната промяна и развитие в населените места, част от общ. Радомир. Тяхното обществено отличаване ще има ефект и върху младите жени и момичета. Наличието на вдъхновяващи примери е от изключителна важност за развитието на младите жени и момичета, тъй като те стимулират въображението ни във връзка с това какво е възможно и колко голям и разнообразен е приносът на жените не само в световен мащаб, но и в близост до нас.

Условия за номиниране

Приемат се номинации на жени:

– над 18г., живущи на територията на всички населени места в общ. Радомир: Байкалско, Беланица, Бобораци, Борнарево, Владимир, Горна Диканя, Гълъбник, Дебели лаг, Долна Диканя, Долни Раковец, Драгомирово, Дрен, Друган, Жедна, Житуша, Извор, Касилаг, Кленовик, Кондофрей, Копаница, Кошарите, Негованци, Николаево, Поцърненци, Прибой, Радибош, Радомир, Старо село, Стефаново, Углярци, Червена могила, Чуковец;

– от всички професионални и обществени сфери;

– без значение от техните етнос, религия и сексуална ориентация.

При попълване на формуляра за номинации се изискват имена и телефон за връзка на номиниращия/та, за да бъде поканен/а на тържественото награждаване и честване на Международния ден на жената в гр. Радомир. Изисква се телефон за контакт на номинираната, за да можем да се свържем с нея, ако бъде избрана за награждаване. Фондация „Солидарност в действие“ отговорно съхранява лични данни и при никакви условия не ги предоставя на трети лица и организации.

Няма изисквания за възрастта и пола на номиниращите. Всеки желаещ може да номинира една или повече вдъхновяващи жени.

Ако имате нужда от съдействие с попълване на формуляра за номинации, можете да се обадите на тел. 0889925804.

Крайният срок за подаване на номинации е 24.02.2021г. в 23.59ч.

Всички номинирани ще участват в процес на гласуване за определяне на десет от тях, които да бъдат отличени. Десетте почетни вдъхновителки ще бъдат обявени на тържествено честване със свободен достъп на Международния ден на жените на 8 март 2021г. в гр. Радомир. Събитието ще се организира от Фондация „Солидарност в действие“ и нейните партньори. С оглед на развитието на епидемиологичната обстановка в страната повече информация за събитието ще бъде публикувана на фейсбук страницата на организацията на 01.03.2021г.

С подкрепата на:

Кампанията е финансирана от Български фонд за жените, като е избрана сред 112 проектни идеи от 46 населени места в България и представлява една от десет смели идеи за отбелязване на Международния ден на жената, които Българският фонд за жените подкрепя през 2021г.