Survivor 

Ритрийт за жени, 

преживели домашно насилие

 

Никой не може да ти отнеме куража, силата и мечтите. Ти не можеш да бъдеш пречупена. Подари си възможността да си припомниш коя си.


СТИГА СТИГМА!

Домашното насилие е широко разпространен феномен в България, където една на всеки четири жени е била жертва на физически тормоз (Women’s Watch, 2013). Въпреки това че през последната година трийсет и пет български жени бяха убити от съпрузи или партньори, и че случаите бяха отразени в българските медии, общественото мнение до голяма степен възлага вина на жертвите, а не на извършителите. 

 

Жените, които успяват да се откъснат от насилниците си, често не получават необходимата подкрепа, за да преструктурират живота си, така че да изградят себеувереност, автономност и финансова независимост. Социалната стигма и икономическата зависимост негативно влияят върху степента на докладване на случаите на насилие и създават условията за това жените дългосрочно да остават във връзки, основани на насилие, като наред с това създават условия за социална изолация. 

 

Фондация “Солидарност в действие” застава зад пострадалите от домашно насилие и работи за осъзнаването на нуждата домашното насилие да бъде изкоренено от българското общество. Наред с това подкрепяме пострадалите от домашно насилие жени в техния процес на оздравяване от травмата и изграждане на независим и удовлетворяващ начин на живот.

Survivor Ритрийт – на кратко

Първи по рода си в Източна Европа, Survivor ритрийтът представлява 4-дневна интензивна програма за личностно развитие и финансова независимост, която ще даде възможност на своите участнички: 

 

да се откъснат от обичайната си среда,

да прекарат време сред природата, 

да се освободят от страховете си, 

да излязат от зоната на комфорта си, 

да се свържат със себе си, 

да възстановят вътрешния си мир и баланс, 

да преоткрият забравени или пренебрегвани нужди и приоритети, 

да развият увереността си, 

да създадат реалистични планове за действие, за да постигнат личните си цели, 

да начертаят пътя си към финансова независимост,

да обменят стратегии, идеи и възможности за развитие.  

да изградят общност, основана на доверие, споделяне и взаимна подкрепа. 

 

Участието в програмата e напълно безплатно.

Покриваме всички разходи, звързани с настаняване и храна. Ще има организиран безплатен транспорт от гр. София до мястото на провеждане на програмата.

Програмата ще се проведе в малко населено място в близост до природата. Настаняването ще бъде в споделени стаи, като във всяка ще бъдат настанени не повече от 3/4 участнички. По време на програмата ще има осигурено медицинско лице 24/7.

Програмата на ритрийта включва:

  • практики и инструменти за емоционално и физическо здраве 
  • дейности за освобождаване от страха и травмата
  • кръгове за споделяне и изграждане на общност  
  • работилници за целеполагане и разбработване на устойчиви планове за постигане на личните си цели
  • работилници за финансово планиране, водени от финансов консултант с повече от 15г. професионален опит  
  • време сред природата 

След приключване на програмата всички участнички ще имат възможността да получат безплатна, индвидуална финансова консултанция и изготвяне на дългосрочен финансов план, предоставени от нашия доброволец, финансов консултант с повече от 15г. професионален опт.


Пилотният ритрийт се осъществява с финансовата подкрепа на:

Ако искате да участвате в първия по рода си в България Survivor ритрийт за жени, пострадали от домашно насилие, натиснете този бутон и попълнете нашата кратка форма за интерес:

 

Можете да канидатствате до –.

Всички заявили желание да участват ще бъдат уведомени за това дали са приети в програмата в рамките на седмица след крайния срок за кандидатстване.