fbpx

Immersion Academy 2019

Immersion Academy 2021

Включи се в едно епично чуждоезиково приключение

Мечтаеш ли си да говориш английски свободно, на всякакви теми?

Искаш ли да се потопиш в среда, в която се говори английски 24/7, без да се налага да пътуваш в чужбина?

Immersion Academy Bulgaria е единствената по рода си в Европа академия за чуждоезиково обучение с преподаватели от САЩ, която предлага 24/7 езикова практика. След изключително успешните си програми за младежи и възрастни през 2017 и 2019г.., в които се включиха 62-ма души от 25+ населени места, Immersion Academy се завръща с нови предложения за летни езикови приключения!

Научи повече за нашите програми:

24/7 потапяне

Говори, живей и дори сънувай на избрания от теб език от сутрин до вечер в среда, която непрекъснато стимулира развитието ти.

Нашите 24/7 Имържън програми те предизвикват да се потопиш в един коренно различен свят, в който езика, който си избрал да изучаваш, събира на едно място хора от различни части на България – и света! Това, което ти предлагаме далеч не е билет за утопия. Космополитният 21-ви век ни предлага възможността да бъдем граждани на света- а уменията да използваш умело чужд език, да мислиш критично и да бъдеш лидер, които нашият лагер ще ти помогне да развиеш, са ключът към това.

Immersion ِАкадемиите са програми сред природата, в които нашият екип от чуждестранни обучители живее неразделно и общува активно със записаните участници. Наред с това всяка програма включва целодневното провеждане на групови занятия и дейности, както и предоставянето на лични консултации.

Общувайки един с друг, както и с обучителите, за които езикът е майчин, нашите участници постигат невероятен напредък в езика за нула време, а езиковата практика се превръща в незабелязана част от всекидневното приключение и процес на личностен растеж, които Академията предлага. Ежедневните задачи, които участниците трябва да изпълнят, за да демонстрират развитието на уменията си, окуражават развитието на ключовите умения в езика и критичното мислене и им помагат да следят и имат повече контрол върху напредъка си.

Цели на програмата
 • Developing English communication skills: създаваме учебна среда, в която участниците значително да подобрят езиковите си умения, като се потопят в езика и бъдат обградени от него 24/7.
 • Improving critical thinking skills: we support the development of critical thinking skills by training our participants to question their thinking, take into account different points of view, critically evaluate the information they receive, and create effective arguments. 
 • Preparation for action: we support our participants in their process of self-empowerment and promote the idea of active citizenship and contribution to social change through various forms of leadership. 
Езикова клетва

Участниците в Immersion Academy общуват само на езика на обучение по време на цялата програмата, в резултат на което постигат скоростно подобряване на комуникативните умения на езика. Езиковата клетва е начинът, по който ти гарантираш на себе си и на нас, че ще бъдеш изцяло отдаден и че ще се възползваш от програмата на 100%.

След приемане на езиковата клетва участниците използват английски език както по време на обучителните сесии, така и в свободното си време при общуване не само с преподавателите, но и с останалите участници. Езиковата клетва позволява на участниците в програмите ни да се фокусират върху езика и да усвоят моделите на комуникация, характерни за него.

Езиковата клетва е ключов фактор в процеса на учене и осигурява скоростно подобряване на уменията по говорене, слушане, писане и четене на изучавания език. Благодарение на езиковата клетва и възможността да използват езика в разнообразие от контексти, участниците в програмите ни упражняват нови фрази и граматически структури и се учат от своите собствени грешки и тези на връстниците си.

Разбираме, че за участниците ни и техните близки е важно да бъдат в контакт, затова всеки ден в рамките на половин час участниците в Immersion Academy имат възможност да проведат разговори с близките си на език, различен от английски 😉

Интензивна дневна програма

8.30 – 9.30 am

9.30 – 10 am

10 am – 1 pm

1 – 2 pm

2 – 3 pm

3 – 4.30 pm

4.30 – 5.30 pm

5.30 – 6.30 pm

6.30 – 7.30 pm

8- 10.30 pm

Закуска | Breakfast

Сутрешна загрявка | Morning exercises

Групови занимания* | Group Activities

Обяд | Lunch

Свободно време | Free time

Групови занимания | Group Activities

Работилници по интереси (спорт, изкуство, умения, танци, пеене и пр.)**

Participant-led Workshops (Sports, Crafts, Skills, Dance, Singing, etc.)

Доброволчество в местната общност*** | Community Service

Вечеря | Dinner

Социални вечери (лагерен огън, шоу на таланта, играене на игри и пр.) | Social Night (Games, Talent Show, Bonfire, etc.)

*Груповите занимания всеки ден са обединени под различна тема, в рамките на която има тематични дискусии, симулации, игри и други дейности.

**Работилниците по интереси са време, в което участниците и екипът на Immersion Academy споделят своите умения и интереси с другите. Всеки е добре дошъл да предложи и организира уъркшоп. Предишните ни участници водиха уъркшопове по Лейди Гага танци, йога, фотография, екологичен начин на живот, Zero Waste, създаване на собствен бизнес, правене на гривнички, туъркинг и какво ли още не!

***Не искаме нашето временно местожителство в село Друган да остане незабелязано, а да остави макар и малка видима следа. Затова с благословията на кмета на селото и местните жители ще работим върху няколко малки проекта за облагородяване на селото.

Образователна философия

Нашият подход на обучение е вдъхновен от бразилския педагог, философ и хуманист Пауло Фрейри, който описва традиционното образование като механистично и потискащо. Вместо да дава свобода на хората да изразяват идеите си и да развиват мисленето си, обичайното училищно и университетско образование изисква от тях да възпроизвеждат като папагали определени идеи, факти и начини на мислене.

Повечето образователни институции обучават хората не как да мислят, а какво да мислят. Според Фрейри всеки човек, без значение дали е образован или не, има безграничен потенциал да размишлява над състоянието на света и борейки се за промяна да развива критическото си мислене.  Според Фрейри образованието, което освобождава ума и духа, неотменно води до придобиването на опит и желание за действие и се противопоставя на пасивността и послушанието (Фрейри, 1985). Неговата педагогика отвърля йерархията учител- ученик. Ние вярваме, че когато образованието се вдъхновява от преживяванията и опита на тези, които участват в него, и създава условия за автентичен диалог, всеки е едновременно и ученик, и учител.  

Нашите програми се основават на диалога, свободата и активното участие на учащите. Диалогът е нашият основен инструмент за колективен размисъл, сътрудничество и действие. Вярваме, че разговорите и дискусиите са най-прекият път до вътрешните светове на другите и преразглеждането на нашето собствено място в света.

Можете да прочете повече за това как нашите програми въплъщават тази образователна философия в този текст на Маги Назер, представен на Международната конференция за млади хора в Крушево, Македония (2017г.).

Критерии за участие

Immersion Academy е много интензивна програма и предоставя невероятни възможности за развитие в трите основни направления: език, критическо мислене и лидерски умения.

За да се възползват от програмата в най-голяма степен, от участниците се изискват:

 • мотивация и отдаденост
 • добро ниво на владеене на английската граматика (ще бъде уточнено по време на предварително интервю с член на екипа ни)
 • желание да се предизвикат, да излязат извън зоната на комфорта си и да дадат всичко от себе си, за да подобрят уменията си
 • интерес да развият лидерските си умения
 • желание да разширят кръгозора си и да подобрят уменията си за критическо мислене
 • отговорност
 • добронамереност и желание да опознаят преподавателите и другите участници

Две от програмите през юли и август 2021г. ще бъдат отворени само за участници на възраст 15-25г., а третата – за всички над 25г.

Преподаватели и екип

Maggie Nazer

Маги завършва Социология в Middlebury college в щата Вермонт, САЩ, където четири години учи на пълна стипендия. Социалната ангажираност на Маги наред с приключенския й дух я отвеждат в повече от 35 държави, сред които Сиера Леоне, Палестина, Йордания, Индонезия, Тайланд и пр. Маги има 3 години опит в преподаването на академично писане на английски, а от 2019г. дава частни уроци и подготвя ученици за изпити. Нейна страст при преподаването е това хората, с които работи, да изградят увереност и работещи стратегии, за да бъдат независими в ученето си и свободно да използват езика.

Азиз Фатнаси

Азиз е част от екипа на Immersion Academy от 2016г. Той е професор по антропология в Champlain college, САЩ, а през 2017г. беше един от фасилитаторите на пилотните Immersion академии, които осъществихме. Азиз подкрепя усилено екипа от преподаватели, набира нови ентусиасти за нашата лятна обменна програма със завършващи студенти от САЩ в България и ръководи изследователската дейност, свързана с проектите ни.

Новите членове на екипа на Immersion Academy ще бъдат обявени в края на месец май.

Място на провеждане

Село Друган, на 35км от София

Immersion Academy 2021 ще се проведе в Центъра за Учене, Споделяне и Обмен на Фондация „Солидарност в действие“ в с. Друган, общ. Радомир. Центърът разполага с леглова база за до 20 души, която ще се използва с намален капацитет за настаняване на не повече от 13 души (включително екипа на програмата). Разполагаме с палатки и спални чували за участниците, които биха предпочели самостоятелно настаняване на палатка в просторния двор на Центъра.

Дворът ни е добре поддържан, пълен с плодови дръвчета и възможности за групови занимания и отдих на открито. Имаме и няколко градинки с насадени зеленчуци, билки и цветя. Разполагаме с няколко библиотеки с голям фонд от разнообразни книги на английски език, които участниците могат да четат свободно по време на престоя си в Центъра.


Участниците ще използват две бани с топла вода и всички екстри на цивилизацията, както и трапезария. Груповите хранения се провеждат в трапезарията на Центъра с домашно приготвена храна с продукти набавени от нашата градина и близките села. Обучителните дейности ще се провеждат в отдадено ни за целта помещение в читалището на с. Друган, както и в нашия двор и на прохлада в близките горички.

Дати на провеждане

Предлагаме 7-дневни програми за младежи през месец юли и програми за възрастни над 25г. през месец август. Датите на провеждане на лагерите ще бъдат обявени на тази страница в края на месец май, 2021г. При попълване на формуляра за записване ще можете да упоменете в коя програма предпочитате да се включите.

Такса за участие

Таксата за участие в 7-дневните Immersion English Academy програми е 600лв. за млади хора до 25г. и 700лв. за всички над 25г.


Отдадени сме на това да предоставяме висококачествени и достъпни за всички образователни програми. Ако сте финансово затруднени, но много бихте искали да участвате в програмите ни, обадете се на тел. 0889925804, за да обсъдим варианти, които биха направили участието ви възможно.


В таксата за участие се включват:

 • 98 астрономически часа езиково обучение и практика сред природата
 • обучение от нейтив спийкър преподавател от САЩ и опитен преподавател, завършил бакалавър в САЩ, в група с не повече от 10 души
 • индивидуални консултации
 • достъп до работилници по писане на английски и медиен английски
 • участие в ежедневни дейности, които ще Ви дадат нови идеи и умения, ще Ви вдъхновят и провокират
 • участие в ежедневни доброволчески дейности и възможност да допринесете за развитието на едно малко българско село
 • общност от приятели, с които да общувате на езика и след края на програмата
 • презентация на образователни възможности в САЩ
 • всички обучителни материали
 • три хранения (закуска, обяд и вечеря) с продукти от нашата градина и близките села


Вдъхнови ли се? Готов/а ли си за едно безценно приключение?

Открехни вратите към света на млад човек с потенциал, като направиш дарение за стипендия.

en_USEnglish